De ubevidste astronauter

Formlen for fødsel traumer, Rebecca Skothes, ph.d., alls den meget gode bog om at klare for både mor og far-til-være. Bogen hedder præget: Hvordan den samme førende års erfaring former Futureers og Perringes.

Det er en klassisk bog om, hvordan vores miljø former os så hektisk som vi er, hvordan vi er lavet til at leve af visse kulturelle budskaber, og om den negative magt i medierne. Jennifer, min klient er i færd med at lære om bogen. Hun fandt therapid læsning udgave-det kommer i tre udgaver, med en særlig dækning, kysset i lilla blæk og matcher farveskema af hendes bryllup. Da hun læste, hendes øjne voksede store som hendes hænder greb siderne. decideret hun havde set bogen før og læse den, men denne gang var hun overvældet af indholdet.

Efter hendes to-fødsel dage, havde Jennifer røde PTEveryone’s ø bogmærker, der undertrykte hende gennem en lang proces med intern dialog. Et par år før hun besluttede at have både mor og svigerfar (svigerfar var en ven af familien) sammen, og hun havde ønsket at forlade barnet med dem. Hun kunne ikke tilpasse sig denne overgang og troede, at hun bare ikke var klar til den oplevelse. Bogen gik videre ind i hendes september drøm, hvori hun forestillede sig en domstol af læger siger, at hun ikke var egnet til at være mor. Hun sagde: “Jeg er stadig min mors datter.” (Hun nævnte, at hendes mor aldrig så deres fælles ansigter som en baby). Da hendes mor lå i en helt søvn berøvet tilstand ved siden af hende, Jennifer fandt hende engang glad, villig til at elske sig selv og mor sammen. Det var som at genforene familien, der var separeret, undtagen dagen. Jennifer så sin mor og svigermor begge i drømmen. Da hun stod op denne gang, fandt hun begge sine forældre om i sengen, “dressing”, gør shopping. Drømmens sidste scene så begge forældre spørge, hvordan de havde det.

Kvinders intentionalitet

Jeg spurgte Jennifer, om hun ville skrive om den dag, hun kom på hospitalet, og hvorfor hun gjorde det. Hun sagde gentagne gange, “Jeg vidste ikke, jeg havde dobbelt børn, jeg har aldrig været gravid. Jeg var gift med min mand og elskede ham.” Jeg kom til at se, at Jennifer var at løse sine egne personlige erfaringer med, hvorfor hun havde valgt at skrive om sin mors kærlighedsaffære, og hendes brors følelser. Erfaringen lærte hende ordenes kraft til at kommunikere sine indre følelser til andre, især i drømme. Også, jeg elskede dette, men måske endnu vigtigere, var at observere Jennifer’s Bagel underbevidste stemme. Jeg tænkte ved mig selv, hvis Jennifer kunne sætte ord på, hvad hun havde oplevet, kunne hun nok skrive en bog og lancere sin historiefortælling skubbet frem med en hensigt om at hjælpe kvinder gå gennem de følelser, hun havde i en bog. Jeg sagde til mig selv, denne bog blev skrevet, hvorfor disse kvinder ikke læse den? Var de så nedsænket i deres egen private verdener, at de ikke kunne smide deres uønskede emner i deres drømme? Jennifer sagde: “Jeg er glad for, at jeg skrev det, men det fortæller dig ikke om det eneste rigtige minde, jeg har om vores dans.”

Alt for mange børn opleves med en mor, der ikke har fundet ud af sit forhold til sin egen selvopfattelse, hvordan man tillader sig at mor dem, eller endda, hvordan man giver sig selv plads til at tage at være den forælder, hun kan være; og i sidste ende de voksne, hun har valgt at forældre. Deres mødre har mulighed for at være de mødre, de aldrig har været, mindet om at gemme, men nogle gange frygten: Hvornår vil alt dette ende?

Bogen bygger sin styrke i Jennifer’s erindringer, cementering til siden et positivt billede af, hvordan man kan forældre, og gå efter forskellige regler, vel vidende, at deres kærlighed til hinanden, men ikke perfekt, er musik til en mors hjerte. Da jeg læste Jennifer’s bog, jeg kunne mærke andre kvinder, der på grund af lignende erfaringer med deres mødre, kan blive inspireret til at skrive og dele, hvordan de føler med andre kvinder, herunder arbejdende mødre.

Alle mødre har magt over deres barns besiddelse.

Skriv hvad du ved.

Husk dine drømme, omfavne, hvad du elsker og lære af dem.

Moderskab er virkelig essensen af pleje.

Bogen “Mødrene” er nu en del af mit liv. Det har udløst et helt nyt sæt af oplevelser i mit liv, hjælpe mig til at modne, blive mor og endda en forfatter. Jeg skriver fakta i mit eget liv til at dele med dig. Hver en bid af det. Jeg har spurgt mig selv så, hvorfor har jeg vente så længe med at skrive om dette emne meget vigtigt for mig? Hvorfor give mine læsere så meget at tale om?

Skriv kommentar